V-ati gândit vreodată la cât de important este decorul într-o piesă de teatru?

În urmă cu câteva săptămâni am acceptat provocarea de a contribui la confecționarea decorului pentru piesa de teatru “Căsătoria”, decor ce transmite un aer de spațiu sacru, de catedrală, ferestrele cu arcadă reprezentând singurul element vertical de pe scenă.

A fost o adevărată provocare, o provocare pe care am înteles-o cu adevărat tocmai după ce am finalizat materialele necesare pentru spectacol.

De ce spunem că am înteles tocmai la final? Pentru că a fost o lecție.

Când lucrezi în publicitate îți folosești creativitatea în mod constant, este nevoie de un spirit de observație incredibil pentru a găsi soluții eficiente și optime, atât din punct de vedere estetic cât și de producție, montaj și durabilitate. Te gândești că nu mai există lucruri pe care nu le cunoști sau care ar putea să te surprindă.

Ei bine…ne-am înșelat. De ce?

Creativitatea are atât de multe perspective și forme diferite în ochii fiecărui om, iar acest lucru l-am înteles după ce scenograful piesei ne-a explicat cum elementele de decor trebuie să fie în armonie cu piesa, costumele, luminile, cum acestea trebuie să „lucreze în echipă”.

Decorul trebuie să exprime și să inducă stări, fiecare obiect așezat într-o anumită poziție contează și ajută publicul să înțeleagă esența poveștii.

Această experiență ne-a captivat și ne-a făcut să înțelegem mai bine importanța elementelor decorative de pe scenă încât nu am putut să nu ne gandim la o paralelă între importanța decorului și importanța elementelor vizuale în spațiul public ca și expresie vizuala a unui business.

Elementele folosite în realizarea pieselor de teatru sunt punctele forte ce reușesc să completeze spectacolul și în același timp, să atragă atenția publicului. Prima dată când se trage cortina, publicul, în cateva clipe de liniste observă decorul, iar apoi sunt atenți la momentul artistic și cum acesta se completeza cu elementele statice de pe scena.

Exact același lucru se întâmplă și când decidem să ne deschidem un business, oamenii vor observa mai întâi cum ti-ai decorat spațiul, ce culori ai folosit, care este mesajul pe care vrei să-l transmiți prin materialele publicitare.

Involutar, oamenii sunt influențați în mare parte de “ambalaj”. Acest ambalaj poate fi reprezentat de lucruri precum: aspectul spațiului pe exterior, aspectul spațiului pe interior, postările de pe social media, bannere de mari dimensiuni și diverse materiale pe care le poți folosi pentru a te diferenția și a ieși în evidență.

Este important de știut că viziunea pe care clienții o au în legătură cu afacerea ta este construită în urma atmosferei pe care o creezi în cadrul biroului, magazinului sau spațiului tău comercial. Clienții  au nevoie de elemente vizuale de impact care să-i introducă în povestea brand-ului tău, deoarece le comunici în mod indirect care este misiunea firmei tale în viața lor, cum ai putea sa le fii de folos, dar în același timp, de ce ar trebui să te aleagă pe tine.

În toate punctele de contract pe care le are un client cu business-ul tău, acolo trebuie să vii cu elemente vizuale care să te faca memorabil, să creeze ceea ce vrei tu să transmiti despre misiunea ta ca si business.

 

Vrei ca oamenii să îți acorde interes? Acordă și tu interes primului lucru pe care îl observă atunci când intră în contact cu proiectul tău!

 

Noi sperăm că te-am convins în legătură cu importanța valorificării brand-ului tău, iar dacă am facut-o, te așteptăm la Alternative Advertising pentru a-ți tranforma imaginația în realitate și brandul într-o vedetă de succes.

Ne mai poti găsi și pe pagina noastră de Facebook @AlternativeAdvertisingSolutions , pe Instagram @advertisingalternative, unde postăm instastories cu activitățile zilnice, dar și pe Linkedln Alternative Advertising Solutions!

 

CONTACTEAZĂ-NE

 

Autor

admin_tec

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile cu steluță (*) sunt obligatorii.